• Bildserie

Pressrum

Välkommen till Statens fastighetsverks pressrum!

Pressmeddelanden från Statens fastighetsverk

 • Statens fastighetsverk stärker ledningen med nio nya direktörer

  Inom Statens fastighetsverk (SFV) pågår ett förändringsarbete som bland annat tydliggör organisationen, stärker ledarskapet och utvecklar verksamheten samt förvaltningskulturen i myndigheten. Ett led i detta är rekryteringen av direktörer som ska ingå i generaldirektör Ingrid Eiken Holmgrens ledningsgrupp. Direktörerna har tillträtt sina uppdrag successivt och från och med oktober är samtliga på plats.

  Publicerat

 • Idag nyinvigs Sveriges ambassad i Oslo – nyrenoverad och socialt hållbar

  Vid lunchtid idag inviger Sveriges utrikesminister Margot Wallström i närvaro av Statens fastighetsverks generaldirektör Ingrid Eiken Holmgren den nyrenoverade ambassaden i Oslo. Genom att lämna det tidigare kansliet och förlägga samtliga funktioner i chefsbostaden, en byggnad som Sverige ägt sedan 1906, får UD en kostnadseffektiv lösning samtidigt som en av Sveriges äldsta utrikesfastigheter förblir i svensk ägo.  

  Publicerat

 • Svenska institutet i Paris öppnar upp nyrenoverade gästlägenheter

  Sex nyrenoverade gästlägenheter i 1500-talsbyggnaden, Hôtel de Marle, i Paris, som Svenska institutet hyr av Statens fastighetsverk, nyinvigs den 7 september. Lägenheterna som fungerar som gästbostäder har inretts med svensk design och hantverk från en rad namnkunniga svenska företag.  

  Publicerat

 • Ett år sedan minnesvården Gravitational Ripples invigdes

  Den 5 juni är det ett år sedan minnesvården över flodvågskatastrofen i Sydostasien 2004, Gravitational Ripples, invigdes på Djurgården i Stockholm. På bronsskulpturen i minnesvårdens mitt har nya namn tillkommit under året sedan anhöriga till svenskar som mist sitt liv gett sitt samtycke. Denna möjlighet kvarstår.

  Publicerat

 • Ombyggda Carolina Rediviva öppnar upp med nya mötesplatser och nya färger

  Idag öppnar Sveriges äldsta forskningsbibliotek, Carolina Rediviva i Uppsala, sin huvudentré igen efter två år av renovering och ombyggnad då delar av huset har varit stängt. Syftet har varit att bättre anpassa biblioteket, som invigdes 1841, till dagens krav på arbets- och studiemiljö.

  Publicerat

Gå till resultatsida:
1 2 3 4 5 6 7 Nästa