Bli en del av Örebro slott

Dags att flytta till nya exklusiva lokaler i Örebro slott? Nu finns möjlighet att hyra lokaler från 30 till 500 kvadratmeter i en byggnad med anor från 1300-talet. Örebro slott är slottet mitt i staden. Här finns utrymme för spektakulära mötesrum och moderna arbetsplatser i både öppen och enskild planlösning. Det här är lokalen för den som vill ge sin verksamhet en alldeles speciell inramning.

Slottet mitt i staden

Örebro slott är ett av stadens och regionens starkaste varumärken. Slottet ligger inte och tronar på en ointaglig höjd utan ligger några minuters behaglig promenad från stadens centrum. Visst, det ligger på en ö i Svartån och du måste gå över någon av broarna för att komma fram, men det här är verkligen slottet mitt i staden.

Den medeltida borgen Örebrohus, uppförd på en ö mitt i Svartån, kan ha byggts omkring 1360. Borgen belägrades flera gånger under 1400- och 1500-talen och hårt åtgången av strider erövrades den 1522 av Gustav Vasa, som gjorde den till en av sina riksborgar.

Efter att ha tjänat som försvarsanläggning, kungligt residens och fängelse är Örebro slott idag modernt och levande. Här bor och arbetar Örebro läns 38:e landshövding Rose-Marie Frebran. Här finns restaurang, museum, konferensanläggning och kontor. Och här finns en hel våning som väntar på rätt hyresgäst. Faktum är att det inte bara är den översta våningen som hyrs ut. Även nordöstra tornets mötesrum med tillhörande förmak, beläget en våning ned, hör till lokalerna.

Eftersom Örebro slott är statligt byggnadsminne finns det restriktioner för hur man kan förändra lokalerna. SFV är mycket måna om att den som hyr slottets våning tre får sina behov tillgodosedda och vill därför ha en nära och öppen dialog om lokalernas utformning. Med dagens materialval och byggnadstekniker går det att göra mycket, även i ett gammalt slott!

Näringsverksamhet i regionen

Örebro är en attraktiv stad att arbeta och bo i. Hit flyttar 1 600 personer per år, bland annat för att arbeta inom någon av tjänstesektorerna IT, medieindustri och logistik. Örebro har 137 000 invånare och är landets sjunde största kommun. Här finns stora, medelstora och små företag. Tung industri samsas med högteknologisk forskning och kvalificerad tjänsteproduktion. Utbildning, IT, handel och medieindustri är expansiva områden.

Förvaltare av slottet är Tony Bjuhr, 010 478 78 14, tony.bjuhr@sfv.se.

Läs mer

Örebro slott

Kontaktperson

Bengt Gärdqvist
Fastighetskonsult
Tel: 0224-21131
Mobil: 076-6504239

Fakta och prospekt

Generellt:
Våning 3 kan disponeras för både öppen planlösning och enskilda små och stora arbetsrum. På våningen under finns ett tornrum med förmak som kan användas som mötesrum.
Totalyta:
30-500 kvm
Byggår:
Ursprungligen omkring år 1360 med större renoveringar 1573–1627 och 1897–1901 samt renovering av våningsplan 2 och 3 under 1990-talet.
Kommunikationer:
Till Örebro kommer du lätt med bil, tåg och buss. Gångavstånd ca 5 minuter till centralstationen. Örebro slott ligger mitt i staden med närhet till allt.
Parkering:
Inom bekvämt gångavstånd finns goda parkeringsmöjligheter, bland annat flera P-hus.
Inflyttning:
Efter överenskommelse
Övrigt:
Lokalerna kan anpassas efter hyresgästens behov med hänsyn till de bestämmelser som gäller i en minnesmärkt byggnad.
Filer:

Adress

Adress:

Kungsgatan

Örebro
59.273889, 15.215278

Lokalens placering på en karta

Stor karta