• Etnografiska museet i Stockholm. Fotograf: Åke E:son Lindman

Etnografiska museet

Hela världen i ett hus

Etnografiska museets faluröda träfasad talar svenska men bakom panelen döljer sig en stomme av betong och en hel värld av intryck. Förutom de flexibla museilokalernas spännande utställningar erbjuder museets servering dofter, kryddor och smaker från världens alla hörn.

Byggnaden invigdes 1980 och fick året därpå det prestigefyllda Kasper Salin-priset för god arkitektur. Tidigare hade de etnografiska samlingarna visats i det nerlagda Dragonregementets kaserner som delvis fortfarande står kvar i den angränsande parken. I parken kan man också hitta en totempåle från Kanada och ett japanskt tehus, som ritats speciellt för parken av Japans främste formgivare av tehus – professor Masao Nakamura.

Etnografiska museet är en plats för alla som är intresserade av världen. Här finns föremål från världens alla hörn och utställningarna vill ge kunskap och perspektiv på vad det är att vara människa i vår föränderliga värld.

Huset är en del av vårt gemensamma kulturarv. Statens fastighetsverk tar hand om det men det är museets verksamhet som håller huset levande. Information om utställningar och aktiviteter finns på museets webb.

Faciliteter:

  • WC
  • Café/servering
  • Restaurang
  • Parkering
  • Butik

Öppettider, se och göra:

Etnografiska museet

Lokalens placering på en karta

Stor karta

Adress

Adress:

Djurgårdsbrunnsv. 34

11527 Stockholm
59.33285, 18.12038

Fakta

Byggår:
1978
Arkitekt:
Jan Gezelius och Gunnar Mattsson